Beauty Room

SKÖNHETSVÅRD

IPL / LASER

Är du intresserad av att bli av med ditt hår permanent?

Då har du kommit rätt!


Vaxning orsakar ofta inåtväxande hårstrån och små sår och är heller ingen permanent lösning eftersom hårsäcken fortsätter att producera mer hår.


Rakning är mycket tidskrävande och kan också orsaka små skärsår om man använder hyvel.


Epilering är den enda metoden som har funnits före laser och IPL behandlingar introducerades på marknaden. Men att använda sig av epilering tar väldigt lång tid och är omöjligt om man har stora områden som ska behandlas.


Med den nya IPL tekniken tar man bort hår permanent och behandlingen är inte lika smärtsam som andra metoder.

IPL är en förkortning av Intense Pulsed Light och är en vidareutveckling av lasertekniken. Istället för att behandla ett hårstrå i taget, behandlas en yta på 5 kvadrat cm, så en hel rygg kan behandlas på bara 30 minuter.

Behandlingen gör också att hudkvaliteten förbättras och kommer kännas fräschare och mjukare än innan. Håret som ska behandlas belyses med rött ljus och ljuset överförs från hårstrået till roten vilket då förstörs.


Ett hårstrå har 3 olika växtfaser och beroende på vilken fas det befinner sig i kommer det förstöras permanent eller återkomma. Därför behövs upprepade behandlingar för ett fullt tillfredsställande resultat. Hur många behandlingar som behövs är individuellt och beror dels på person och vilket område som ska behandlas. Men redan efter första behandlingen kommer håret tydligt reducerats. För att behandlingen ska vara effektiv måste de hårstrån som ska behandlas vara bruna eller svarta. Det går inte att permanent reducera vita, blonda eller röda hårstrån.


Fördelarna med IPL i förhållande till andra hårborttagningmetoder:
-Större ytor kan behandlas.
-Mindre chans att bränna huden i jämförelse med laser.
-Mindre smärta i jämförelse med andra metoder.
-Nästan alla områden på kroppen kan behandlas.
-Resultatet är permanent.
-Snabba behandlingar.
-Billigt på lång sikt


Hur går behandlingen till?
Först rakas det område som skall behandlas. Därefter appliceras en genomskinlig gel. Genom ett ljusprisma leds pulserna in i hårsäckarna som tas upp av hårets pigment, omvandlas till värmeenergi och eliminerar alla hår som är i aktiv växtfas.


Hur många behandlingar behövs?
Behandlingen når som nämnts, hår som är i aktiv växtfas. därför bör man räkna med 8-10 behandlingar tills man nått alla hårsäckar. Några andra faktorer som kan påverka antalet behandlingar är hudtyp, antal hårsäckar, hårets struktur och område på kroppen. Då detta är individuellt kan behandlingstiden variera mellan olika personer.


Vad händer efter behandlingen?
En lätt rodnad kan uppkomma efter behandlingen. Rodnaden avtar efter en stund. Håret som behandlats faller bort två till tre veckor efter behandlingen. Huden känns mjuk och len tills nästa växtfas aktiveras då det är dags för nästa behandling. Man räknar med en till två månaders uppehåll mellan behandlingarna beroende på vilket område som behandlas.


Konsultation
Du är välkommen att boka konsultation om du har frågor.

Vad bör jag tänka på före/efter behandlingen?
Vid behandling av hårväxt bör man inte vaxa, plocka eller använda kemikalier för att avlägsna håret ca fyra veckor före och efter behandlingen. Det går dock bra att raka före och efter behandlingen.

Man får inte sola eller använda brun utan sol produkter ca tre veckor före och efter behandlingen. Solskyddsfaktor 30 bör användas flera gånger om dagen om man vistas mycket i solen.


Vanliga frågor och svar:

Vilka hårfärger kan behandlas?
Alla mörka hårfärger, dock inte vitt, blont och rött hår.


Kan man arbeta som vanligt efter behandlingen?
Eftersom behandlingen inte är smärtsam kan du återgå till jobbet direkt efteråt.


Om jag är mörkhyad, kan jag behandlas?
Om du har hudtyp som är över 5 enigt FitzPatricks metod kan huden inte behandlas. Det gäller vanligen afrikaner eller väldigt mörkhyade personer. Deras hud innehåller mycket pigment och kan inte behandlas med IPL. Risken för att bli bränd är för stor. Istället för att ljuset absorberas av melaninet i hårsäcken kan det absorberas av huden. Därefter kan det vara vissa områden på kroppen hos mörkhyade som inte har lika mycket pigmentering som andra och då kan det vara möjligt att utföra behandlingen. Om man är osäker kan terapeuten göra ett test på ett mindre område och se om huden är lämplig för behandlingen. Terapeuten ställer då in maskinen på lägsta effekt för att inte orsaka skador.


Är det okej att sola innan behandlingen?
Du skall inte sola innan en IPL behandling. Melaninhalten i huden ökar vid solning och risken för brännskada ökar.

Kan jag använda Brun utan sol?
Nej, inte innan behandling eftersom färgen kan absorbera ljuset och därmed bränna huden.


Hur många behandlingar behövs?
Det beror på olika saker:
*Vilket område som behandlas.
*Hårets tjocklek
*Kvalitet och dess växtcykel

Håret växer i cykler och många faktorer påverkar hur det växer såsom ålder, etnicitet, vikt och hormonor. Men IPL kommer håret växa långsammare. Mellan 8-10 behandlingar är genomsnittet.


Hur lång tid tar behandlingen?
Det beror på vad och hur stora ytor som ska behandlas. En rygg brukar ta ca 30 minuter.


Hur ser man ut mellan behandlingarna?
Direkt efter behandlingen kan en lätt rodnad uppstå som sedan försvinner. En till två veckor efter behandlingen lossnar håret på ett ställe som du har behandlat. Du är sedan fri från hår under flera veckors tid, tills de hår som inte bränts bort kommer fram.

 


Behandlingsområde & Priser

Överläpp 200kr
Haka 300kr
Överläpp och Haka 400kr
Kinder (kvinna) 400kr
Kinder (man) 300kr
Hals 400kr
Hela ansiktet och Hals 800kr
Armhålor 500kr
Underarmar 650kr
Överarmar 650kr
Hela armar 1200kr
Bikinilinje 600kr
Bikinilinje och insida lår 1200kr
Brasiliansk 1000kr
Rumpa 700kr
Lår 1300kr
Baksida lår 700kr
Hela ben 2000kr
Underben 1000kr
Rygg (män) från. 1300kr
Axlar, skuldror 800kr
Bröst/mage (män) 1300kr
Magsträng (kvinna) 300kr
Nacke/hårfäste 400kr
Fötter 300kr
Enstaka strån/puls 100kr


Varje behandling inleds med en konsultation, där vi säkerställer dina förutsättningar för behandlings resultat och effektivitet. Tillsammans med en terapeut får du en noggrann beskrivning på behandlingen du ska genomgå. Konsultationen kostar 300kr (Konsultationen är frivillig)

Kräver upprepade behandlingar och man bör räkna med minst 8-10 gånger. Vid fler än 10 behandlingar ger vi reducerat pris!